COPENX NETVÆRK
Sundhed
Få hands-on erfaring med de nyeste teknologier indenfor sundhedsteknologi og bliv klædt på til fremtidens sundhedssektor.
I CopenX Sundhed kigger vi ind i fremtiden på sundhedsområdet og udforsker potentialer til innovation af opgaver og roller, særligt i relation til hvordan vi sætter de nye teknologier i spil.
Med et digitalt sundhedsvæsen, en digitaliseringsparat befolkning og en innovativ life science- og tech-industri har Danmark et unikt potentiale for at blive førende inden for sundhedsteknologi. Med den eksplosive udvikling i ny teknologi, er der opstået helt nye muligheder i behandling, forebyggelse og rehabilitering.
Eftersom der ikke er udsigt til flere ressourcer på sundhedsområdet, så vi er nødt til at gentænke, hvem der bedst løser hvilke opgaver – og hvordan.
Netværket henvender sig til ledere og eksperter, som er interesseret i at udforske, hvordan de, som organisation, kan træffe beslutninger, som understøtter innovation på sundhedsområdet – både i den private og offentlige sektor, og gerne i samspillet mellem dem.

SUNDHED
Moderator
Alle møderne faciliteres af en fast moderator og med besøg af en toneangivende aktør på nicheområdet, der deler egne erfaringer og lægger op til diskussion.
Moderatoren og mødelederen er Jesper Grønbæk, Founder & CEO ved Health Tech Hub Copenhagen. Jesper kan betegnes både som en Health Tech leder og serie-entreprenør og har tidligere erfaring fra både start-ups, TDC og Microsoft.
I hans nuværende position ved Health Tech Hub Copenhagen arbejder han for at samle forskellige aktører på tværs af sundhedssektoren og health tech startups for at nå det fælles mål om at forbedre sundhedssektoren og sænke de sundhedsrelaterede omkostninger for 1 milliard mennesker globalt.
.jpg)
2021
Fokus
Hvad vil den stigende teknologiske udvikling betyde for sundhedsvæsenet?
Den stigende teknologiske udvikling forventes at være medvirkende til en markant transformering af sundhedssektoren. Den øgede datamængde, brugen af bl.a. kunstig intelligens og VR vil skabe et nyt fundament for den måde vi tilgår sundhedssektoren, arbejdsopgaverne for sundhedspersonalet samt arbejdsgangene.
Hvad vil den stigende teknologiske udvikling i sundhedsvæsenet betyde for samfundet?
Udviklingen har potentiale til at gøre fremtidens sundhedsvæsen langt mere praktisk og strømlignet for borgere og ikke mindst samfundet. De teknologiske muligheder vil på sigt have stor indflydelse på samfundet ved eksempelvis langt større personalisering i borgernes behandlinger, et reduceret ressourceforbrug, et større fokus på forebyggelse og dermed reducering af behandlingsomkostninger.

FAKTORX
Koncept
FaktorX er et netværkselement der har til formål at danne tættere relationer og foranstalte sparring blandt medlemmerne imellem alle netværksmøder. Til hvert netværksmøde præsenterer to medlemmer begge en udfordring, eller en mulighed, der vedrører netværkets fokus. De resterende medlemmer får hver især tre minutter til at skrive et forslag eller en løsning til den udfordring eller mulighed som de to respektive medlemmer præsenterer. Alle input samles og løftes i plenum. De to medlemmer der fremlagde en udfordring eller mulighed, er ansvarlige for at udvælge de tre mest relevante input fra de resterende medlemmer.
De tre medlemmer, hvis input er blevet udvalgt af de to præsenterede medlemmer, finder hver især 30 min i deres kalendere til et virtuelt møde med ét af disse to medlemmer. Således har begge parter anledning at gå i dybden med både udfordring eller mulighed, samt løsning eller forslag til denne. Alle tre møder afvikles inden næste planlagte netværksmøde.
apr. - okt. 2021
Program
08. APRIL 2021
Kikko
Henriksen

Emne: Digitale spilunivers til langtidsindlagte børn og unge
Sted: København
Kikko Henriksen, Projektleder og Spiludvikler på BørneRiget, Rigshospitalets nye digitale spilunivers.
En bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 3.567.000 kr. betyder, at BørneRiget nu kan udvikle et digitalt (AR) spilunivers til langtidsindlagte børn og unge, hvor de bl.a. kan gro og lege med virtuelle monsterplanter. Donationen sikrer også forsking i effekten af den digitale leg.
Til dette netværksmøde vil Kikko gå i dybden med nogle af de digitale initiativer til langtidsindlagte børn og unge på BørneRiget.
PROJEKTLEDER & SPILUDVIKLER,
BØRNERIGET, RIGSHOSPITALET
09. JUNI 2021
Andreas
Pihl

Emne: Hvad betyder en større integration af AI og Robotter for sundhedsvæsenet og de almene læge praksis?
Sted: København
Andreas Pihl arbejder til daglig som Medical Advisor hos Leo Innovation Lab samt som Lægevikar hos Tårnby Lægehus.
Derudover, er han gæsteforsker på Syddansk Universitet, hvor han undersøger hvordan sundhedsapps kan bruges i praksis, både som læge og patient.
Ydermere, har han skrevet bogen "Doktor Hansen har haft sin sidste patient" som omhandler hvordan den teknologiske udvikling og de nye krav til sundhedsvæsenet forandrer lægens rolle og relation til patienten.
Til dette netværksmøde vil Andreas gå i dybden med hvordan den teknologiske udvikling kan fremme det danske sundhedsvæsen i praksis.
MEDICAL ADVISOR & LÆGEVIKAR,
LEO INNOVATION LAB & TÅRNBY LÆGEHUS
18. AUGUST 2021
Fatima
AlZahra'a Alatraktchi

Emne: Næste generation af diagnostik til "early bacterial detection"
Sted: København
Fatima AlZahra'a Alatraktchi har en PhD i nanoteknologi og molekylær biologi, TEDx Speaker samt Stifter af PreDiagnose. PreDiagnose har skabt næste generation af diagnostik til "early bacterial detection".
Fatima er ekspert i udvikle micro- og nanosensorer til opsporing af cellulære molekyler og mikroorganismer. På baggrund af hendes research, har Fatima modtaget en bred vifte af prestigefyldte priser, såsom Lundbeck Fondens Talentpris for enestående research talenter indenfor Medicin og Sundhed, samt DTU's pris for årets PhD afhandling. Derudover, var hun på Forbes liste "The 30 most influential people under 30 in Europe within Science and Health" i 2019.
Til dette møde vil Fatima give et indblik i PreDiagnose og hvad brugen af micro- og nanosensorer betyder både i forhold til forskningen og
sundhedssektoren.
RESEARCHER, TEDX SPEAKER, ADJUNKT VED RUC SAMT STIFTER AF PREDIAGNOSE
07. OKTOBER 2021
Martin
G. Tolsgaard

Emne: Mødet mellem teknologi, sundhed og uddannelse
Sted: København
Martin G. Tolsgaard har bl.a. både Afdelingslæge, PhD, Forskningslektor, og Associate Professor samt over 60 publiceringer på cv'et.
Copenhagen Academy of Medical Education and Simulation (CAMES) er et af de førende centre for simulation og træning indenfor medicinsk uddannelse.
Til dette møde vil Martin gå i dybden med hvordan de bruger kunstig intelligens til uddannelser indenfor sundhedsområdet og teknologiudviklingen indenfor uddannelse og forskning. Han vil medbringe og gennemgå nogle konkrete cases til mødet.
ASSOCIATE PROFESSOR & FORSKNINGSLEKTOR,
CAMES, RIGSHOSPITALET
EFTERÅR 2021 (TBC)
CopenX
Realities

Emne: TBC
Sted: TBC
CopenX Realities er et heldagsevent med fokus på hands-on oplevelser af immersive teknologier og deres effekt på forretnings-, sociale og kulturelle strukturer.
CopenX giver cutting-edge indsigt i den nyeste udvikling i XR industrien med keynote talks, workshops og et expo fyldt med first-movers, ledere og thought leaders fra industrien.
Programmet opdateres løbende
