COPENX NETVÆRKSPROGRAM

Sportstech

Hvordan kan teknologi skabe merværdi for dansk sport, og hvordan udvikler sportstech sig som branche? Det undersøger vi i netværksgruppen ved at tage hul på nogle af de muligheder og problemstillinger, som sportsbranchen rummer i et digitalt og kommercielt perspektiv.

Sportstechbranchen er i hastig vækst både internationalt og nationalt, og hvilken betydning har det for udviklingen af forbund, klubber og atleter? Det undersøger og diskuterer vi i CopenX Sportstech.

En rapport udarbejdet af IRIS Group estimerer, at alene den danske sportstechbranche vil omsætte for fem milliarder kroner i 2025. Sportstechbranchen er stadig relativ ny, men rummer kæmpe potentialer i forhold til iværksætteri samt udviklingen af forbund, klubber og atleter.

I CopenX Sportstech undersøger vi blandt andet, hvordan teknologi og data kan anvendes til at gentænke de traditionelle forretningsmodeller og strukturer i sportens verden. Det gælder både bæredygtige og strategiske partnerskaber, forståelse for målgrupper, øget fanengagement og digitale kompetencer ude i sportsdanmark.

Formålet med netværket er at klæde dig og din organisation på til at agere i en foranderlig sportsverden. Vi samler aktører på tværs af sportsbranchen og med den fælles passion for sport. Sammen skaber vi et sted med plads til at stille spørgsmål, dele viden og måske finde den næste samarbejdspartner.

For at komme helt tæt på nogle af de udviklingsmuligheder, som teknologi og data tilfører sporten, vil netværksprogrammet præsentere dig for en række løsninger og koncepter, som aktører i branchen har haft succes og erfaring med. Omvendt retter vi også blikket mod nogle af de faldgruber, der følger med en branche i hastig vækst og i anvendelsen af teknologi.

gentrit-sylejmani-JjUyjE-oEbM-unsplash.jpg
 
 
 
SPORTSTECH

Moderator

Heidi Frederikke_edited.jpg

Moderator på CopenX Sportstech er Heidi Frederikke Sigdal.
 

Som tidligere sportsjournalist på blandt andet Viasat Sport og

TV 2 Sporten er hun velkendt i og har dybtgående viden om sportens verden. Som nuværende vært på Go' Morgen Danmark, konsulent og konferencier er Heidi Frederikke samtidigt ekspert i at finde den røde tråd, fremme de konstruktive debatter og stille de spørgsmål, som gør os klogere på feltet.

 

Med Heidi Frederikkes indsigter i sportsverdenen er der garanti for, at vi i CopenX Sportstech kommer grundigt omkring de aktuelle og centrale spørgsmål, som relaterer sig til teknologiens nuværende og fremtidige rolle i sportsbranchen.

2022/2023

Program

19. AUGUST 2022, KØBENHAVN

FREMTIDENS IDRÆTS- OG FORENINGSLIV

DGI Impact har til formål at skabe et entreprenørskabsmiljø, der bidrager med risikovillig kapital, arbejdskraft, netværk og adgang til data. Gennem sit oplæg vil Jakob belyse, hvordan fremtidens idræts- og foreningsliv ser ud, og hvordan entreprenørskab understøtter udviklingen af danske idrætsforeninger. Tematikken skal ses i lyset af de teknologiske muligheder, og dertil har DGI's tab af cirka 64.500 medlemmer i 2020 som følge af corona-krisen foranlediget et øget behov for at tænke nyt i foreningslivet.

Design uden navn (1).png
Design uden navn (3).png
1. SEPTEMBER 2022, KØBENHAVN

Sportstech-branchen er mangfoldig, og den positive udvikling kræver et stærkt økosystem. Derfor samler DIF Innovation Lab og CopenX den danske sportsverden, tech-virksomheder og innovatører til et kig ind i fremtidens sport.

Du er inviteret til Sportstech Festival, hvor du kan udforske den nyeste viden inden for sportstech, afprøve teknologierne på egen krop og møde førende eksperter og innovatører i krydsfeltet mellem sport og teknologi.

Se programmet og sikr dig din billet her.

thomas-bjuring-2_edited.jpg
27. OKTOBER 2022, AARHUS

NYE ABONNEMENTS-LØSNINGER I SPORTEN

Sport en fællesnævner for fællesskab og begejstring, og med UNLIMITED Hockey er det lykkedes Metal Ligaen og Venue Manager at udvikle en abonnementsløsning, der både tiltrækker hjemmebane- og udebanefans, og samler danskerne til landskampe.

 

UNLIMITED Hockey er blevet en stor succes og blev kåret som Årets Bedste Abonnementsløsning ved E-handelsprisen i 2022.

 

Til dette netværksmøde vil Thomas og Jakob fortælle om hemmeligheden bag at få 10 professionelle klubber til at samarbejde om at gentænke sæsonkortet, som vi kender det. Vi kommer rundt om digitaliseringens betydning for fanengagement, datapunkter og de kommercielle aspekter heri.

19. JANUAR 2023, KØBENHAVN

ESPORTENS SUCCES MED DIGITALE STRATEGIER OG FANENGAGEMENT

Jakob Lund Kristensen
CRO & Co-founder, Astralis - Klik her for at læse mere
Rico Corneliussen
Direktør, Esport Danmark - Klik her for at læse mere

Esport er en markant og hurtigvoksende del af underholdnings- og oplevelsesindustrien, og på verdensplan er der cirka tre milliarder gamere og 500 millioner esport-fans. Væksten inden for esport er grobund for iværksætteri og kommercielle partnerskaber og nye forretningsmodeller.

 

Både herhjemme og internationalt er Astralis frontløber, og esport-organisationen har med sin digitale og kommercielle strategi formået at aktivere fans, opbygge et community og skabe unikke oplevelser.

 

Til dette netværksmøde undersøger vi, hvordan esport-branchens succes med digitale strategier kan være inspirationskilde til, hvordan sportsklubber kan udvikle deres fan-community, gentænke sponsorater og brande sig i et digitalt medielandskab.

Jakob Lund_edited.jpg
Rico Corneliussen_edited.jpg
Kenneth Cortsen KECO (1) (1)_edited.jpg
13. APRIL 2023, KØBENHAVN

SPORTSMANAGEMENT: DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG KOMPETENCER I SPORTENS VERDEN

Kenneth Cortsen
Asst. Professor og ph.d., Professionshøjskolen UCN - Klik her for at læse mere

Under dagens oplæg vil Kenneth introducere os for, hvad "sportsmanagement" dækker over i en digital tidsalder. Eftersom begreber favner bredt, dykker Kenneth særligt ned i, hvilke kommercielle muligheder digitalisering og data giver klubber og atleter i forhold branding og sponsorater - herunder begreber som Customer Relationship Management (CRM), datadrevet marketing og segmentering.

Med digitaliseringen og de nye potentialer for kommercialisering følger også spørgsmål om kompetencer, ressourcer og forretningsforståelse. Derfor giver Kenneth også sine perspektiver på, hvilke krav denne udvikling stiller til forbund, klubber og eliteatleter.

Programmet opdateres løbende

FAKTORX

Koncept  

FaktorX er et netværkselement der har til formål at danne tættere relationer og foranstalte sparring blandt medlemmerne imellem alle netværksmøder. Til hvert netværksmøde præsenterer to medlemmer begge en udfordring, eller en mulighed, der vedrører netværkets fokus. De resterende medlemmer får hver især tre minutter til at skrive et forslag eller en løsning til den udfordring eller mulighed som de to respektive medlemmer præsenterer. Alle input samles og løftes i plenum. De to medlemmer der fremlagde en udfordring eller mulighed, er ansvarlige for at udvælge de tre mest relevante input fra de resterende medlemmer. 

 

De tre medlemmer, hvis input er blevet udvalgt af de to præsenterede medlemmer, finder hver især 30 min i deres kalendere til et virtuelt møde med ét af disse to medlemmer. Således har begge parter anledning at gå i dybden med både udfordring eller mulighed, samt løsning eller forslag til denne.  Alle tre møder afvikles inden næste planlagte netværksmøde. 

FactorX (2).png

Deltagelse &

Medlemskab

Medlemskab af et CopenX Netværk tegnes forud og dækker fire netværksmøder og rabat på CopenX' summits og konferencer. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.