Udenrigsministeriet vurderer, at FN's Verdensmål frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kr. for danske virksomheder, som leverer bæredygtige løsninger. Samtidig er det evident, at virksomheder, der har holdninger til at løse sociale- og miljømæssige problemer, oplever stigende salg og en øget forbrugerloyalitet.

Mange danske virksomheder er allerede frontløbere inden for bæredygtighed og innovation og kan vise vejen til, hvordan man skaber opmærksomhed og kapacitet internt til at handle og støtte op om en virksomhedstransformation. 

Netværket Bæredygtig Transformation henvender sig til ledere og eksperter, som er interesseret i at udforske, hvordan de, som virksomhed, kan træffe beslutninger, som understøtter en bæredygtig fremtid og skaber en positiv effekt på verden.

 
 

Hvordan indbygges grundlæggende ledelsesmæssige ændringer i virksomheden, for at bringe den i en bæredygtig retning?

Netværket giver adgang til en række kompetente og eftertragtede talere, som gennem konkrete innovative cases, kan inspirere ledere og virksomheder til at sigte efter en højere grad af bæredygtighed.

Hvordan kan teknologi bruges som middel til at sikre bæredygtig transformation og ledelse?

Brug af innovativ teknologi kan systematisere og effektivisere bæredytige løsninger og aktivere den vigtige dagsorden gennem interaktivitet.

Hvordan undgår man som virksomhed at havne i SDG-washing; at bruge verdensmålene og bæredygtigheds-dagsordenen til at markedsføre sig positivt samtidig med, at der stadig ydes negativ indflydelse på verden?

I forløbet sættes der fokus på, hvilke værktøjer, der kan hjælpe med at oversætte verdens behov til ambitiøse virksomheds-løsninger. Løsninger som kan gøre virksomhederne i stand til at forudse kundebehov, opbygge en markedsposition i et voksende socialt- og klimabevidst marked, styrke deres forsyningskæde, mens de bevæger sig i en mere bæredygtig og inkluderende retning.

 
2020
26. AUGUST 2020
Nille
Skalts

 

Emne: Bæredygtig certificering: Handling og adfærd bag ordene

Sted: København

DIREKTØR, B CORP DANMARK

& PARTNER MÂRK

 

Nille er corporate activist og arbejder som strategic advisor med et erklæret mål om at ændre det internationale virksomhedsmiljø. Hun hjælper virksomheder med at definere og tænde sociale ambitioner for at drive den organisatoriske transformation, som der er brug for. For skabe et mere ansvarligt erhvervsliv, hvor man ikke konkurrerer om at være bedst i verden, men bedst for verden.

 

Nille Skalts leder den danske afdeling af B Corp, som er en global bevægelse af virksomheder med et fælles mål: at redefinere det, der skaber succes i erhvervslivet. 

B Corps bruger kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for verden og for bundlinjen. Ud over en bevægelse er B Corp-bæredygtighed eksemplificeret i en global standard: B Impact Assessment er et globalt udbredt og anerkendt værktøj, der gør det let for virksomheder at måle, sammenligne og forbedre deres samfunds impact.

 

Nille er ligeledes partner i Management Consulting virksomheden Märk, hvis mål er at forandre verden én virksomhed af gangen.

 

I sit oplæg vil Nille fortælle om tilgangen til at handle bæredygtigt som virksomhed. Hvordan gennemgår man sin virksomheds aftryk på verden og definerer bæredygtighed? Det er vigtigt at huske, at perfekt er det godes værste fjende og kan resultere i, man står handlingslammet tilbage.

DECEMBER / JANUAR (TBC)
23. SEPTEMBER 2020

 

Emne: Innovation og skalering for bæredygtighed

Sted: København

BILLEDE PÅ VEJ

CEO,

LENDAGER GROUP

Anders Lendager har igennem de sidste elleve år søgt at få indsigt i, hvad bæredygtighed som begreb er, hvad det kan, og hvad det burde kunne. Siden sit afgangsprojekt (en forskningsstation med fokus på lagring af CO2 i isen på Nordpolen) har han varieret og ihærdigt afsøgt begrebet bæredygtighed for at få den bredest mulige forståelse.

Han er ekspert og frontløber inden for cirkulær økonomi og arbejder med et langsigtet mål om at gøre Lendager Group globalt markedsledende inden for cirkulær økonomi og ressourceeffektivitet på tre områder: arkitektur og byudvikling, strategi og analyse samt upcycle produktudvikling.

 

Lendager Group med partnere har vundet projektkonkurrencen i Ørestad Syd med projektet UN17 Village - det første byggeprojekt i verden, der omsætter FN's 17 verdensmål til konkret handling.

Bebyggelsen består af 380 boliger, og visionen er at lade FN's 17 verdensmål være retningsgivende for byggeriet. Sundhed, klima, biodiversitet og social inklusion er hovedfokuspunkterne. UN17 Village tager udgangspunkt i den menneskelige skala og de menneskelige sanser, i menneskelige tilhørsforhold og fællesskaber. Fokus er på at skabe en god sammenhæng med nabolaget og den omkringliggende natur på Amager Fælled. 

 

I sit oplæg vil Anders fortælle om sin virksomheds målrettede fokus på bæredygtighed, og hvordan bæredygtigt byggeri og udvikling af materialer kan skaleres gennem vækstmodeller fra tech innovationsmiljøet. Anders Lendager er dybt utilfreds med, at byggebranchen er den tredje mindst innovative branche - kun overhalet af henholdsvis Jagt og fiskeri. Det  har tændt hans innovationstrang og Lendager Group har netop fået midler til at lave verdens første robot til at skære bygningsfacader op, så materialerne kan genanvendes.

Trista
Patterson

Emne: Grønne økonomiske systemer

Sted: København

Bemærk: på engelsk

SENIOR ECONOMIST,

GRID-ARENDAL FOR FN

Trista er økonom med speciale indenfor grønne økonomiske modeller. Hun omstrukturerer og redesigner økonomiske systemer til bedre at passe til de naturlige systemer, som de er en del af. Gennem systemanalyse og strategisk forudsigelse hjælper hun med at optimere ROI når der arbejdes med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Hendes research fokuserer blandt andet på værdiansættelse indenfor klima- og udviklingsudfordringer verden rundt. Hun konkretiserer og skaber dermed mulighed for samtale og problemløse omkring de ressourcer, der ikke umiddelbart har et prismærke. Uerstattelige ressourcer, såsom luften, vi indånder, og vandet, vi drikker.

 

Trista leder desuden New Media Lab hos GRID-Arendal, som benytter nye teknologier såsom spil, AR/VR og interaktive platforme til at skabe handling, midler og kapacitet.

 

I sit oplæg vil Trista fortælle om FN rapporten ‘Playing for the Planet: How video games can deliver for people and the environment’, som hun har forfattet for FN.

Gaming-industrien er den hurtigst voksende medieplatform i verden med en omsætning, der overstiger Hollywood, Bollywood, og musikindustrien tilsammen. 

Gennem perspektiver fra 50 ledende profiler i gaming, udleder rapporten 6 anbefalinger som provokerer til nye tænkemåder, nye samarbejder, nye spil og reel påvirkning af verden.

19. NOVEMBER 2020
Einar
Bodström

CO-FOUNDER,

CLIMATE VIEW

Emne: Digital klimasamarbejde / Bringing digital collaboration to climate transitions

Sted: København

Bemærk: på engelsk

Einar Bodström arbejdede som producer af reklamefilm med stor succes, da han følte at det var nødvendigt at lægge sit liv om og arbejde for en grønnere verden.

 

Sammen med Tomer Shalit startede han i 2018 virksomheden Climate View, som inkorporerer samarbejde og gennemsigtighed i kampen for at sænke CO2 udledningerne. Ved at kombinere ekspertiser indenfor digital teknologi og organisationsteori, vil Climate View skabe et fælles sprog for klimaændringer.

 

CO2 udledninger skal sænkes for til sidst at elimineres, og jo hurtigere vi kan løse dette problem, desto bedre. Men klimaændringer er unikke i skala og kompleksitet, og vi har aldrig forsøgt at overkomme en lignende opgave. De er afhængige af et sammensurium af handlinger kombineret med lovgivning, high tech-, low tech- og no tech-løsninger - og alle veje skal undersøges og afdækkes samtidig. 

 

I sit oplæg vil Einar fortælle om, hvilket vidtrækkende samarbejde det vil kræve indenfor og mellem lovgivende organer, centralt og lokalt, og mellem regeringer, industrien og samfundet som hele at løse klimaudfordringerne.

Det kan kun løses ved at arbejde sammen og dele data, og det er hvad Climate View kan facilitere gennem deres digitale visualisering.

Programmet opdateres løbende

 

Medlemskab af en CopenX Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og CopenX Realities summit. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.

 

Tilmeld dig vores mailingliste og

gå ikke glip af noget!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Hvid LinkedIn ikon
  • White Twitter Icon

hello@copenx.com   |   Skudehavnsvej 27, 2150 Nordhavn

© 2020 by CopenX.

logo X.png