COPENX NETVÆRKSPROGRAM

Bæredygtig Transformation

Bliv inspireret af professionelle innovatører indenfor bæredygtighed og oplev en række konkrete eksempler på, hvordan en bæredygtig transformation af din virksomhed kan se ud.

Hvordan opbygger man en virksomhed med et gennemgribende grønt mindset, så virksomheden forbliver relevant og konkurrenceevnen styrkes?

Udenrigsministeriet vurderer, at FN's Verdensmål frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kr. for danske virksomheder, som leverer bæredygtige løsninger. Samtidig er det evident, at virksomheder, der har holdninger til at løse sociale- og miljømæssige problemer, oplever stigende salg og en øget forbrugerloyalitet.

Mange danske virksomheder er allerede frontløbere inden for bæredygtighed og innovation og kan vise vejen til, hvordan man skaber opmærksomhed og kapacitet internt til at handle og støtte op om en virksomhedstransformation. 

Netværket Bæredygtig Transformation henvender sig til ledere og eksperter, som er interesseret i at udforske, hvordan de, som virksomhed, kan træffe beslutninger, som understøtter en bæredygtig fremtid og skaber en positiv effekt på verden.

 
BÆREDYGTIG TRANSFORMATION

Moderator

Moderatoren og mødelederen er Ann-Katrine Friis, Head of CSR ved Nilfisk.

 

Ann-Katrine's CSR-rejse startede for 10 år siden med arbejde i NGO-sektoren. Først med fokus på filantropiske projekter, og sidenhen med corporate partnerskaber mellem NGOer og virksomheder, hvorefter hun, i 2014, blev partner i CSR-kommunikations- og brandingvirksomheden Brand New Day. Efter knap 2 år som selvstændig rådgiver, fik hun lyst til at arbejde mere strategisk med CSR inde fra en virksomhed. Så i oktober 2016 startede hun som Head of CSR hos Nilfisk. 

 

Ann-Katrine fortæller hvad hun synes er det vigtigste for deltagerne i Netværket Bæredygtig Transformation: 

For mig er det vigtigste at få sparret med andre, der sidder med mange af de samme problemstillinger og udfordringer som jeg selv gør indenfor CSR området.

 

Det er sjældent at virksomheder har store CSR afdelinger, så for mig at se er det utrolig gavnligt at kunne diskutere og vende CSR med eksterne andre CSR fagligheder, så man hele tiden har hånden på pulsen og man får andre vinkler og nye løsninger på udfordringer i samværet med CSR kollegaer fra andre virksomheder og organisationer.

Ann-Katrine Storgaard Friis.jpg
2021

Fokus

Hvordan indbygges grundlæggende ledelsesmæssige ændringer i virksomheden, for at bringe den i en bæredygtig retning?

Netværket giver adgang til en række kompetente og eftertragtede talere, som gennem konkrete innovative cases, kan inspirere ledere og virksomheder til at sigte efter en højere grad af bæredygtighed.

Hvordan kan teknologi bruges som middel til at sikre bæredygtig transformation og ledelse?

Brug af innovativ teknologi kan systematisere og effektivisere bæredytige løsninger og aktivere den vigtige dagsorden gennem interaktivitet.

 
Pink Spring Flower Instagram Post-2.png

FAKTORX

Koncept  

FaktorX er et netværkselement der har til formål at danne tættere relationer og foranstalte sparring blandt medlemmerne imellem alle netværksmøder. Til hvert netværksmøde præsenterer to medlemmer begge en udfordring, eller en mulighed, der vedrører netværkets fokus. De resterende medlemmer får hver især tre minutter til at skrive et forslag eller en løsning til den udfordring eller mulighed som de to respektive medlemmer præsenterer. Alle input samles og løftes i plenum. De to medlemmer der fremlagde en udfordring eller mulighed, er ansvarlige for at udvælge de tre mest relevante input fra de resterende medlemmer. 

 

De tre medlemmer, hvis input er blevet udvalgt af de to præsenterede medlemmer, finder hver især 30 min i deres kalendere til et virtuelt møde med ét af disse to medlemmer. Således har begge parter anledning at gå i dybden med både udfordring eller mulighed, samt løsning eller forslag til denne.  Alle tre møder afvikles inden næste planlagte netværksmøde. 

2021

Program

11. FEBRUAR 2021
Trista
Patterson

Emne: Grønne økonomiske systemer

Sted: Digitalt

Bemærk: på engelsk

Trista Patterson headshot.jpg

SENIOR ECONOMIST,

GRID-ARENDAL FOR FN

Trista er økonom med speciale indenfor grønne økonomiske modeller. Hun omstrukturerer og redesigner økonomiske systemer til bedre at passe til de naturlige systemer, som de er en del af. Gennem systemanalyse og strategisk forudsigelse hjælper hun med at optimere ROI når der arbejdes med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Hendes research fokuserer blandt andet på værdiansættelse indenfor klima- og udviklingsudfordringer verden rundt. Hun konkretiserer og skaber dermed mulighed for samtale og problemløse omkring de ressourcer, der ikke umiddelbart har et prismærke. Uerstattelige ressourcer, såsom luften, vi indånder, og vandet, vi drikker.

 

Trista leder desuden New Media Lab hos GRID-Arendal, som benytter nye teknologier såsom spil, AR/VR og interaktive platforme til at skabe handling, midler og kapacitet.

 

I sit oplæg vil Trista fortælle om FN rapporten ‘Playing for the Planet: How video games can deliver for people and the environment’, som hun har forfattet for FN.

Gaming-industrien er den hurtigst voksende medieplatform i verden med en omsætning, der overstiger Hollywood, Bollywood, og musikindustrien tilsammen. 

Gennem perspektiver fra 50 ledende profiler i gaming, udleder rapporten 6 anbefalinger som provokerer til nye tænkemåder, nye samarbejder, nye spil og reel påvirkning af verden.

11. MARTS 2021
Niels
Fibæk-Jensen

Emne: Bæredygtige investeringer 

Sted: København

Niels Fibæk-Jensen er CEO & Co-Founder ved Matter. Niels har tidligere arbejdet ved UN og han tog del i forhandlingerne om the UN Sustainable Development Goals samt hvordan vi kunne opnå Parisaftalens ambitioner.
Matter er en dansk fintech virksomhed, der samarbejder med pensionsvirksomheder og andre formueforvaltere om at investere bæredygtigt. 
Ved brugen af kunstig intelligens, machine learning og big data til at sikre bæredygtig investeringer.
Til dette netværksmøde vil Niels gå i dybden med hvordan han ser krydsfeltet af bæredygtighed og nye teknologiske løsninger og mulighederne i at investere bæredygtigt. 

CEO & CO-FOUNDER, 

MATTER

18. MAJ 2021
.506

Emne: Bæredygtighed i fødevareindustrien

Sted: København

.506 er et kulinarisk lab, hvis største mission er at skabe nye bæredygtige madvaner. Deres principper går ud på at planterne skal have den mest væsentlige rolle i et måltid, der har en nøje udvalgt selektion af ingredienser. Derudover, vil de sætte fokus på at omfavne forandringer og til at "turn waste into value".

 

Nabo Farm er et urbant landbrug drevet efter bæredygtige principper. I et nedlagt autoværksted i København dyrker de dild, koriander, fennikel, tallerkensmækker og andet mikrogrønt, som de leverer til en kundekreds bestående af lokale restauranter og kantiner. Afgrøderne er naturligvis fri for sprøjtegift og genmodifikationer. Deres næringskilder er en nøje udvalgt sammensætning af ilt, mineraler, varme, vand og god musik.

 

Til dette netværksmøde vil der være et oplæg ved .506 om bæredygtighed i fødevarebranchen, derudover, vil der være et besøg ved Nabofarm, hvor deltagerne vil få mulighed for at se hvordan ny teknologi og bæredygtighed kan gå op i en højere enhed i fødevarebranchen.

17. AUGUST 2021
Louise
Koch

Emne: Spændingsfeltet mellem ny teknologi og en bæredygtig business case

Sted: København

Louise Koch er til daglig Corporate Sustainability Director, International Region ved Dell Technologies. 

Igennem en erfaring der tæller både Cambridge University, Dansk Erhverv, Grundfos, IT-Branchen, Danish Ethical Trading Initiative m.fl. har Louise erhvervet sig en stærk international erfaring indenfor bæredygtig innovation, forretningsudvikling i emerging markets, strategisk CSR, bæredygtig forretningsudvikling m.m.

Louise optrådte på The Global List of 100 Most Impactful CSR Leaders i februar 2016 og igen i 2019.

Til dette netværksmøde vil Louise gå i dybden med hvordan IT kan være frontløberen for en bæredygtig business case. 

CORPORATE SUSTAINABILITY DIRECTOR, INTERNATIONAL REGION,

DELL TECHNOLOGIES

05. OKTOBER 2021
Claus
Stig Pedersen

HEAD OF GLOBAL SUSTAINABILITY & PUBLIC AFFAIRS, EMEA

NOVOZYMES

Emne: Bæredygtighed, en sort bundlinje og en stigende digitalisering

Sted: København

Claus Stig Pedersen har de sidste 10 år været chefen for bæredygtighed og public affairs i Novozymes. I hans tid, har han lykkedes med at få FN's verdensmål rodfæstet dybt i virksomhedens strategi.

 

Novozymes lå i 2020 på en 6. plads over the Global List of Top 100 Most Sustainable Companies. Virksomheden har en progressiv CSR strategi med et fokus, der spænder over både klima, vand og bæredygtig produktion og forbrug.  

Claus' interesse for bæredygtighed startede da han læste kemi på DTU, blev i tvivl om det var hans rette hylde og derefter rejse til Sydøstasien med sit surfboard. Her så en han mennesker, der blev misbrugt og en masse miljø, der blev ødelagt, og det blev startskuddet på lang karriere indenfor bæredygtighed. 

Til dette netværksmøde vil Claus gå i dybden med nogle af de strukturelle og kulturelle ændringer, der skal til for at man, som virksomhedsleder kan guide sin virksomhed succesfuldt igennem en bæredygtig transformation.

EFTERÅR 2021 (TBC)
CopenX
Realities

Emne: TBC

Sted: TBC

CopenX Realities er et heldagsevent med fokus på  hands-on oplevelser af immersive teknologier og deres effekt på forretnings-, sociale og kulturelle strukturer. 
 
CopenX giver cutting-edge indsigt i  den nyeste udvikling i XR industrien med keynote talks, workshops og et expo fyldt med first-movers, ledere og thought leaders fra industrien. 

Programmet opdateres løbende

 

Deltagelse &

Medlemskab

Medlemskab af et CopenX Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og CopenX Realities summit. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.