COPENX NETVÆRKSPROGRAM

Fremtidens

Produktion

Få indsigt i, hvordan din virksomhed kan spille sammen med de nyeste teknologiske produktionsmuligheder.

I netværket Fremtidens Produktion ønsker vi at skabe øget indsigt i, hvordan samspillet mellem digitale teknologier og den fysiske produktion skaber værdi i jeres arbejde?

Fokus for Fremtidens Produktion er at styrke netværksmedlemmernes evne til hurtigt at kunne omstille produktion til nye digitale processer, som skaber værdi for den enkelte virksomhed eller organisation.

Det er viden, indsigt og integrationen af teknologi, der skal sikre danske produktionsvirksomheder fordele og klæde jer endnu bedre på til at tage del i den øgede globale konkurrence. Derfor vil vi, i netværket, bruge jeres konkrete udviklingsbehov som afsæt.

Netværket afsøger spørgsmål såsom: hvordan kan vi understøtte medarbejdernes teknologiske kompetencer bedst muligt for at optimere sikkerhed, produktion, øge effektiviteten og dermed skære i omkostningerne?

I CopenX Netværk præsenteres du for den nyeste viden og får hands-on erfaringer med alt fra distributed design, 3D print, robotteknologi, kunstig intelligens, Virtual & Augmented Reality og droner.

 
 
FREMTIDENS PRODUKTION

Moderator

Alle møderne faciliteres af en fast moderator og med besøg af en toneangivende aktør på nicheområdet, der deler egne erfaringer og lægger op til diskussion.

Moderatoren er David Guldager, som i over 12 år har gjort en dyd ud af at teste og analysere de seneste teknologiske og digitale tendenser på markedet. Han har formidlet sin viden til danskerne på diverse medieplatforme lige så længe, og arbejder i dag både som fagkonsulent, tv-vært og foredragsholder rundt omkring i landet. 

David er initiativtager til flere projekter inden for tech-området, som både tæller Skandinaviens første smarte hjem, messe og konferencer og flere tv/video og podcast programmer. 

2020- 2021

Fokus

Hvordan kan nye teknologiske løsninger bidrage til en optimering af produktionsforhold med fokus på både medarbejdere og økonomi?

Vi diskuterer emner, som er vigtige for jer. Netværket udfolder forskellige perspektiver på, hvordan teknologi kan understøtte effektiviteten, skabe nye behov og produktionsformer. Samtidig forholder vi os til jeres konkrete virkelighed og de etiske spørgsmål, som melder sig i den digitale transformation af fremtidens produktion.

Som medlem af CopenX Netværk deltager du i oplæg, diskussioner, workshops og hands-on aktiviteter, hvor der stiftes bekendtskab med de nyeste tiltag og perspektiver i brugen af teknologi.

 
Pink Spring Flower Instagram Post-2.png

FAKTORX

Koncept  

FaktorX er et netværkselement der har til formål at danne tættere relationer og foranstalte sparring blandt medlemmerne imellem alle netværksmøder. Til hvert netværksmøde præsenterer to medlemmer begge en udfordring, eller en mulighed, der vedrører netværkets fokus. De resterende medlemmer får hver især tre minutter til at skrive et forslag eller en løsning til den udfordring eller mulighed som de to respektive medlemmer præsenterer. Alle input samles og løftes i plenum. De to medlemmer der fremlagde en udfordring eller mulighed, er ansvarlige for at udvælge de tre mest relevante input fra de resterende medlemmer. 

 

De tre medlemmer, hvis input er blevet udvalgt af de to præsenterede medlemmer, finder hver især 30 min i deres kalendere til et virtuelt møde med ét af disse to medlemmer. Således har begge parter anledning at gå i dybden med både udfordring eller mulighed, samt løsning eller forslag til denne.  Alle tre møder afvikles inden næste planlagte netværksmøde. 

 
2020

Program

Speakere

19. AUGUST 2020
Nicole S. Christiansen
& Anders Bundsgaard
Nicole_edited.jpg
Anders Bundsgaard.jpg

SR. INNOVATION

 MANAGER,

LORENZ TECHNOLOGY

CEO,

ODICO

Emne: Robotter og Droner i Produktion

Sted: Odense

Nicole S. Christiansen arbejder som Business Development Manager ved Lorenz Technology, som er et af de førende virksomheder inden for intelligent drone-software og har specialiseret sig i at kontrollere off-the-shelf-droner gennem en patenteret indlejret platform. 

Ved dette besøg vil Nicole fortælle mere omkring intelligente droner indenfor produktion og der vil være prøveflyvninger med droner.

Anders Bundsgaard sidder som CEO ved Odico, som er en europæisk pioner inden for arkitektonisk robotik. Odico har udviklet en række transformative teknologier til bl.a. byggebranchen. 

Ved dette besøg vil Anders fortælle mere omkring robotløsninger og digital fabrikation indenfor produktion, og der vil være mulighed for, at se deres robotløsninger i aktion. 

8. OKTOBER 2020
Timmy
Ghiurau 
& Kristian
Andreasen

Emne: Virtual Reality and Augmented Reality - Digital Twin

Sted: Aarhus

Kristian Adreassen.jpg

LEAD UNITY DEVELOPER AT VOLVO CARS

DIRECTOR AT KANDA

Timmy Ghiurau leder Volvo Cars anvendelse af Virtual og Augmented Reality. Timmy arbejder med virtuelle simuleringer, eye tracking og Virtual Reality som platform til selvkørende biler og undersøgelser af  brugeroplevelser. 

Timmy har en kandidatgrad i Innovative Communication Technologies & Entrepreneurship fra Aalborg Universitet i København. Han rådgiver jævnligt både tech- og modevirksomheder og bistår Volvo Cars Tech Fund med at finde nye investeringsmuligheder inden for tech-start-ups.

 

Kristian Andreasen har en baggrund inden for Engineering and Computer Science. Kristian har altid været fascineret af, hvad der sker, når mennesker møder nye teknologier. Kristian er i dag stifter og direktør i virksomheden Kanda, der bl.a har skabt Virtual Reality og Augmented Reality industriløsninger til virksomheder som Mærsk, Københavns Lufthavn, Siemens Gemesa og Hovmand. 

08. DECEMBER 2020
Jacob
Knobel

STIFTER & EJER,

DATAPULT

Emne: Artificial intelligence & Data

Sted: København

Jacob er stifter af selskabet Datapult og passioneret udvikler af kunstig intelligens. Han forsøger at præge den offentlige debat om kunstig intelligens ved at give ugentlige foredrag og deltage i debatten i medierne, hvor snakken ofte er koncentreret omkring etik, fremtidens arbejdsmarkedet og begrænsningerne i kunstig intelligens.


 

Jacob har givet oplæg for bl.a. Moderniseringsstyrelsen, Nationalbanken, Dnask Industri, SAS Institute og mange flere. I november 2019 indgik Datapult et partnerskab med Huawei, der skal accelerere udviklingen af AI løsninger i Danmark og resten af Europa.

Knobel vil til dette netværksmøde dele sine tanker omkring faldgrupper og muligheder for at skabe værdi med kunstig intelligens.

15-18. DECEMBER 2020
CopenX
Realities

Emne: (1) Extended Realities (2) Træning & Simulation & Virtual Beings, (3) Digital Transformation & Virtual Beings (4) Kreativitet & Storytelling

Sted: Online

CopenX Realities er et fire dages event med fokus på  hands-on oplevelser af immersive teknologier og deres effekt på forretnings-, sociale og kulturelle strukturer. 
 
CopenX giver cutting-edge indsigt i  den nyeste udvikling i XR industrien med keynote talks og panel debatter workshops med first-movers, ledere og thought leaders fra industrien. 
 
På baggrund af de nuværende tilstande som følger af COVID-19 pandemien, vil CopenX Realities 2020 være et digitalt event for at imødekomme Regeringens retningslinjer. 
Læs mere om CopenX Realities her.
02. FEBRUAR 2021
Ulrich
Hedegaard Brorson

Emne: Factory of the Future

Sted: Online

Ulrich Hedegaard Brorson er både Driftschef ved Grundfos' Factory of the Future​ samt Director for Advanced Manufacturing Engineering, Digital Development & Innovation.

Til denne online session vil Ulrich give et indblik i hvad Factory of the Future er, og to af deres initiativer, der giver god indsigt i hvordan ny teknologi kan være med til at fremme Fremtidens Produktion.

DIRECTOR, ADVANCED MANUFACTURING ENGINEERING, DIGITAL DEVELOPMENT & INNOVATION,

GRUNDFOS

8. APRIL 2021
Henning
Henningsen

Emne: Industriel 3D print

Sted: Teknologisk Institut, Aarhus

HEHE_Visitkort_edited.jpg

SOUSCHEF,
TEKNOLOGISK INSTITUT

Teknologisk Institut arbejder for at styrke erhvervslivet i brugen af fremtidens teknologier. De er specialister inden for produktion, innovation, materialer og meget mere. Instituttet bringer viden og praksis sammen for at imødekomme de erhvervsmæssige udfordringer, som kan opstå i mødet med nye teknologier.

Henning Henningsen er uddannet civilingeniør, med speciale i produktudvikling samt HD(O) og strategisk planlægning. Gennem mange års arbejde som projektleder, udviklingschef og bestyrelsesmedlem har han opnået stor teknisk indsigt og forretningsmæssig forståelse. Henning har arbejdet med AM siden 1996, bl.a. med udvikling af SLA-maskiner, hvor han også har fået udstedt patenter. Et specielt interesseområde er strategiske fordele og økonomiske gevinster ved anvendelse af AM.

Teknologisk Institut inviterer til dette netværksmøde indenfor i deres lokaler i Aarhus, præsenterer trends i Industriel 3D print af forskellige materialer, diskuterer cases og giver mulighed for hands-on oplevelser med teknologien.

Programmet opdateres løbende

Deltagelse &

Medlemskab

Medlemskab af en CopenX Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og CopenX Realities summit. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.